Udvikling

Dalsgaard Data A/S bygger på et forretningskoncept, der kombinerer en solid teknisk viden og erfaring med tilsvarende viden og erfaring med IT-/forretningsledelse.

Hvad betyder det?

Det betyder, at du altid kan forvente at få et meget højt fagligt niveau indenfor den teknologi, som vi arbejder med. Oveni det, så er det vores “kongstanke”, at teknologi skal gøre noget godt for forretningen. Din forretning. Teknologi for teknologiens skyld holder ikke!

Det er fundamentet for de forskellige forretningsområder, som er nævnt herunder. Vi leverer forskellige ydelser inden for disse forretningsområder ud over de specifikke produkter, som du kan finde produktblade på.

Mobile løsninger

Udvikling af mobile løsninger er et af vores nyeste udviklingsområder. Mobile løsninger kan være med til at optimere og forbedre virksomhedens processer på en helt ny måde, enten man “forlænger” forretningen ud i hånden på medarbejdere, samarbejdspartnere eller kunder.

Læs mere under mobile løsninger.

XPages

XPages er det nyeste udviklingsmiljø i IBM Notes og Domino. Med XPages har vi nu fået en “rigtig” web applikations-server i maven på Domino. Dette giver rigtigt gode muligheder for at udvikle løsninger, der skalerer langt mere og i øvrigt tilbyder brug af de nyeste udviklingsværktøjer i form af f.eks. Dojo, Server side Javascript og Java.

Læs mere under XPages.

IBM Notes/Domino

Dette har været vores kernekompetence siden 1998. Vi fokuserer meget på en “god” løsning, hvor nøgleordene for succes er: Skalerbar, vedligeholdelsesvenlig, stabil og fleksibel.

Læs mere under IBM Notes og Domino.

IT-ledelse

Udgangspunktet for et IT-projekt bør altid være en eller anden forretningsfordel. Vi kan tilbyde sparring til din IT-ledelse. Dette spænder vidt; fra diskussion af IT-ledelsens samspil med virksomhedens ledelse, vurdering af konkrete projekter, til hjælp med alle de typer problemer/opgaver, som man nu sidder med i en IT-funktion. Den mest grundlæggende kompetence indenfor dette felt er det, som vi kalder “struktureret problemløsning”, som er lidt vanskelligt at opstille et decideret produktblad på. Men vi har flere kompetencer, som har erfaring som IT-chefer (og i øvrigt fra alle niveauer i en IT-organisation).

En grundlæggende ydelse fra en IT-afdeling er den “daglige drift”. Vi har mange erfaringer med at få den ydelse til at fungere fornuftigt overfor “kunderne” (brugerne) med et optimalt ressourcetræk.

Husk, at teknologien skal bidrage til forretningen. Det bør være enhver IT-chefs “mantra”.

Java, Websphere, Tomcat

I løsninger, hvor der skal skaleres meget højt (antal brugere/volumen), kan det være hensigtsmæssigt at udvikle løsningen i Java på en web-applikationsserver. Dette kan ske i kombination med Domino, hvis det giver mest mening. Under alle omstændigheder kan en web-applikationsserver tilbyde performance i en målestok, som Domino ikke kan følge, selvom dette er blevet markant forbedret med XPages.

Vi har valgt at arbejde med IBM’s Websphere som det kommercielle (og ofte relativt dyre) produkt, og open-source projektet “Jakarta” i form af Tomcat serveren som et gratis (licens) alternativ, som kan strække langt, hvis virksomheden ikke i forvejen har et Websphere miljø.