IBM Notes Tips og Tricks

Kurset er målrettet almindelige IBM Notes brugere, der allerede har været på basiskurset, eller som er vant til at arbejde i Notes. Kurset gennemgår tips og tricks indenfor hvert af hovedemnerne. Disse er en blanding af lidt mere avancerede funktioner samt helt nye ting i IBM Notes, der ikke var med på basiskurset.

Hovedemnerne i kurset er:

 • Generelle funktioner i IBM Notes
  Databaser og hjemmesider i Åbn knappen, tilpasse ikoner, værktøjslinjen efter din smag, avanceret søgning og grupperede faneblade, skab din egen startside m.v.
 • E-mail
  Mailoversigt i sidebaren, gem mail som fil, brevskabeloner, tilbagekald mails, Administrere mails, indsæt sektioner i mails, individuelle beskedder i “træffes ikke” m.v.
 • Kalender
  Praktiske indstillinger, opret møde direkte fra en mail, nem måde at tilføje deltagere på møder, arbejde i andre tidszoner m.v.
 • Kontaktpersoner
  Administrere automatiske opslag til kontakter i mail, opret kontaktperson fra mail, udveksling af grupper og kontakter m.v.
 • Opgaver
  Minioversigt i sidelinjen, forslag til anden nem opgaveliste i sidelinjen.
 • Noter
  Let adgang til at arbejde med og strukturere dine noter
 • Sametime
  Nem måde at tilføje kontakter og grupper, gemme samtaler, praktiske indstillinger m.v.
 • Sidelinjen
  Forskellige måder at finde og tilføje Widgets, et meget anvendeligt eksempel m.v.
 • Nyhedsstrømme
  Tilføj nyhedsstrøm fra eksterne hhv. Intern web side, Nyhedsstrøm om Tips og Tricks, håndtering af nyhedsstrømme m.v.

Undervisningsform

Undervisningen foregår som klasseundervisning, hvor hver kursist har en bærbar pc. Det mest optimale er, at det er medarbejderens egen pc.

Inden undervisningen starter får underviseren ved en kort spørgerunde en fornemmelse af kursisternes niveau og særlige behov. Herefter tilpasses undervisningen, det enkelte hold. I praksis betyder det, at nogle hold når alle punkter i ovenstående indholdsliste, mens andre hold vil bruge mere tid på de mere basale funktioner og derfor typisk ikke når de mere avancerede funktioner som f.eks. sidelinjen.

Undervisningen er en blanding af gennemgang af emnerne og at kursisterne prøver det på deres egen pc.

Materiale

Alle kursister modtager ved kursets start kursusmaterialet, der i billeder og tekst beskriver emnerne. På de kurser, hvor de mere avancerede emner nedprioriteres vil kursisterne stadig via materialet kunne prøve tingene af efter kurset.

Kursus materialet bygger på den danske Lotus Notes version og opdateres efterhånden som der kommer nye version af Lotus Notes.

Forudsætninger

Kursisterne skal have netadgang og have adgang til en pc med Lotus Notes.
Kursisterne skal kende til de basale funktioner i Lotus Notes.

Undervisning principper

Vi fokuserer på at forklare emnerne på ”almindeligt” dansk og ikke gøre gennemgangen for teknisk. Udgangspunktet er den foretningsmæssige anvendelse af systemet og ikke hvad det teknisk set kan.

Varighed

Kurset tager normalt 4 timer, men kan presses ned på 3 eller 3½ time, hvis tiden er et problem, men prisen er den samme.

Geografisk dækning

Vi afholder kurser i hele landet, så vi kan komme ud til Jeres medarbejdere, hvor de er.